In zinnen als ‘We spelen ermee’, ‘We gaan hiervan uit’ en ‘Ik hoop dat het ermee door kan’ kan het lastig zijn om te bepalen of de combinaties ermee, hiervan uit en ermee door aan elkaar moeten of juist niet. In dit soort gevallen laat je intuïtie je soms in de steek. Zelfs de beste schrijvers en redacteurs hebben hier weleens moeite mee. Maar als je de achterliggende principes en regels kent, kun je de meeste gevallen snel oplossen. In deze training leer je die principes en regels.

Je leert wanneer je een voorzetsel (bijvoorbeeld in, af, uit, aan of op) …

  • aan de woordjes er, daar, waar of hier vast moet schrijven;
  • aan het werkwoord vast moet schrijven;
  • nergens aan vast moet schrijven.

Als jij veel met teksten te maken hebt in je werk, studie of vrije tijd, en je wilt nu eindelijk eens weten hoe het precies zit, dan is deze training iets voor jou. De training bestaat uit video’s en animaties met uitleg, stappenplannen, veel oefeningen en extra achtergrondinformatie voor wie het naadje van de kous wil weten.

Dit is dus de training waarin spellingregels aan de orde komen waarover veel uit te leggen valt, maar we gaan ervan uit dat we je erdoorheen loodsen!


Deze training is helemaal in je eigen tijd te volgen op je eigen computer, tablet of zelfs telefoon. Je kunt direct na aankoop beginnen en je houdt een heel jaar lang toegang tot alle cursusmaterialen.

Over de instructeur

Profielfoto

Roos de Bruyn

Roos de Bruyn is ruim 25 jaar taaladviseur bij Onze Taal. Ze weet alles over spelling en taalnormen en heeft een voorliefde voor spreekwoorden en uitdrukkingen.

Bekijk meer cursussen van Roos de Bruyn →

Cursusoverzicht

Deel 1: Inleiding en opfrissen
Help! Los of vast? Gratis 00:05:00
1. Je gereedschapskist: grammaticale begrippen opfrissen 00:10:00
Deel 2: Wat moet los en wat moet vast?
2. De magneetjes ‘er’, ‘daar’, ‘hier’ en ‘waar’ 00:15:00
3. Voorzetsels die bij werkwoorden horen 00:15:00
4. Meerdere voorzetsels: wat hoort bij wat? 00:15:00
Deel 3: Bijzondere gevallen
5. Bijzondere gevallen (verdieping) 00:10:00
6. Hulptroepen inschakelen 00:05:00
Toets: er/daar/hier/waar + voorzetsel + werkwoord Onbeperkt

Reviews

5

5
4 beoordelingen
  • 5 Sterren4
  • 4 Sterren0
  • 3 Sterren0
  • 2 Sterren0
  • 1 Sterren0
  1. Top!

    5

    Ik heb veel hier+van geleerd!

  2. Leuke manier om lastige regels te leren!

    5

    De regels voor ‘er’ + voorzetsel zijn lastig, maar in deze online training leer je ze op een heel prettige manier. Ook heel handig dat je de training gedurende een jaar zo vaak kunt volgen als je wilt.

  3. Verhelderend!

    5

    Verhelderende training, goed om te snappen hoe ik naar eraan, erover enz. moet kijken. Alleen dat was al een eye-opener! Oefeningen en uitleg daarbij ook heel leerzaam

  4. Veel geleerd!

    5

    Deze training heeft me echt veel geleerd! De regels worden helder uitgelegd en vooral het magneetje maakte het begrijpelijk. Ik twijfelde altijd over dit soort woorden en ging ze liever uit de weg, maar nu weet ik hoe ik de regels moet toepassen. De voorbeelden en oefeningen in deze training hebben daar goed bij geholpen.

© 2024 Onze Taal - Powered by Maatos