Schrijven is soms twijfelen

Zoals zoveel mensen heb je vast weleens een taalvraag. Midden in een e-mail, werkstuk of rapport stuit je op een probleem: moet het hier nou ‘drinkt’ of ‘drinken’ zijn? En hee, dit heb je blijkbaar verkeerd gespeld. Moet het dan dit zijn? Nee, ook niet. Wat moet het dan zijn?

Het antwoord op veel vragen kun je opzoeken op de website van Onze Taal. Maar hoe doe je dat? In deze korte training laten we met filmpjes en wat oefeningen zien hoe je binnen de kortste keren het antwoord op al je prangende taalvragen vindt.

Wat ga je leren?

In deze training leer je hoe je het antwoord op je taalvraag kunt vinden op de website van Onze Taal. Je leert onderscheid te maken tussen verschillende soorten vragen, zodat je gericht kunt zoeken in het taalloket. En mocht je het antwoord niet kunnen vinden, dan laten we tot slot zien op welke andere handige taalwebsites je kunt zoeken.

Voor je begint

De training duurt ongeveer 15 tot 20 minuten en is opgeknipt in korte lessen van ongeveer 5 minuten. Je kunt de training op elk moment onderbreken en terugkomen wanneer je maar wilt: je voortgang wordt opgeslagen.

Gedurende de training krijg je af en toe een vraag voorgelegd. Maak je geen zorgen: er wordt niet van je verwacht dat je het antwoord al weet. De vragen zijn bedoeld om je aan het denken te zetten. Ook zijn er oefenopdrachten, zodat je kunt testen of je de uitleg begrepen hebt. Je antwoorden worden niet opgeslagen en met niemand gedeeld.

Laten we beginnen!


Je kunt naar de volgende les door onderin op ‘Markeer als afgerond’ te klikken en vervolgens op ‘Volgende’, of via het menu aan de linkerkant.
Zie je geen knop of menu? Dan sta je nog niet ingeschreven voor de training. Maak een account aan en start de training om door te gaan naar de volgende les.

BEKIJK ALLE Voeg notitie toe
JIJ
Voeg een reactie toe
© 2024 Onze Taal - Powered by Maatos